na adrese

Psycho babka 🇺🇸

USA: V březnu 2017 byla 65letá Cynthia Cdebaca shledána vinnou z vraždy prvního stupně, za kterou dostala trest 50 let vězení. Video z výslechové místnosti krátce po jejím zatčení ukazuje, jak před detektivy neskrývala radost ze svého činu.

Cdebaca 11. února 2014 kolem 8 hodiny ranní zastřelila svého 53letého zetě Geowarda Estaquiu, který byl ženatý s její dcerou Laurou. Stalo se tak na zadní terase luxusního rodinného domu v uzavřené komunitě v kalifornském Fallbrooku poté, co na její adresu údajně směřoval posměšné komentáře. Během desetiminutového útoku do něj opakovaně vyprázdnila pětirannou pistoli – hned dvakrát šla do svého auta pro další náboje. Geoward se stačil odplazit z terasy do kuchyně, kde do něj dál střílela – z 15 výstřelů šly tři do dveří a zbylých 12 do těla. Důkazy naznačovaly, že některé z ran schytal, když se plazil pryč. Cdebaca si pak zašla do místní restaurace na slaninu a vejce. Poté zahodila zbraň a strávila téměř dvě hodiny v kasinu Temecula. Detektivové ji později odpoledne našli v kavárně ve Fallbrooku.

Její obhájce William Stone u soudu poukazoval na její věk a chatrné zdraví (11. září 2001 utrpěla mrtvici a nikdy se zcela nezotavila). K činu se podle něj odhodlala, aby ochránila svou rodinu, protože Geoward měl svou ženu a děti týrat. Dcera Laura potvrdila, že ji její manžel fyzicky i slovně napadl, rozbil drahou elektroniku jejich dospívajícího syna nebo stříkal na členy rodiny vodu, pokud se chovali špatně. Také prý vyhodil urnu s popelem zesnulého manžela Cdebacy.

„Chci jen říct, že je to tragédie. Miluji svou mámu a miluji Geowarda.“ uvedla Laura před vynesením rozsudku.

Zástupce okresního prokurátora Keith Watanabe obvinění ze zneužívání nezpochybnil, ale tvrdil, že Geowardovo chování neohrožovalo životy a čin Cynthie nebyl oprávněný a byl předem promyšlený. Tři týdny před vraždou totiž absolvovala trénink na terč na střelnici v Oceanside.

Napsat komentář

IMG 20230315 210906

Člověk vs. býk #14 🇪🇸

IMG 20230316 004201

Fight v prádle 🇺🇸