na adrese ,

Poldové se dlouho srali s kriminálníkem 🇺🇸

8.března 2023, USA: Dlouhé video z akce policejní jednotky LAPD K9, která si do sousedství Lincoln Heights přišla pro 32letého Jonathana Magana. Šlo o odsouzeného lupiče, který byl na podmínku propuštěn loni v dubnu. Letos jí ale porušil, když byl podezřelý z vydírání. Magana žil v suterénu bytového domu, který byl ve výstavbě. Po delší nečinnosti policie použila slzný plyn ve snaze donutit Magana kapitulovat, ale on místo toho zahájil palbu a zranil tři důstojníky. Jednoho trefil do ruky, druhého do nohy a poslední to schytal do neprůstřelné vesty. Byli odtaženi do bezpečí, zatímco ostatní palbu opětovali. Byl povolán tým SWAT a po několika dalších hodinách robot vybavený kamerou objevil uvnitř budovy nehybné tělo Magana, který byl na místě prohlášen za mrtvého. Našly se u něj dvě poloautomatické ruční zbraně – Polymer80 9mm a Glock 43 s prodlouženým zásobníkem (obě nabité) + nevysledovatelná Ghost gun.

V čase 0:34 je do objektu vypuštěn policejní pes K9 a policisté začnou kontrolovat místnosti a vchody. Pes je následně upozorní na to, že podezřelý je dole. V 01:22 policisté naleznou Magana, který v malé místnosti s připojenou koupelnou předstírá, že spí (nereaguje). Policisté řeší možnost použití nesmrtelných zbraní a přivedou do popředí důstojníka s taserem. V 01:58 důstojník používá hrábě, aby prorazil sádrokarton kvůli lepšímu výhledu na Maganu. Důstojníci postupují velmi metodicky a diskutují o plánu. V 02:54 vydává důstojník podezřelému příkaz, aby vyšel z místnosti. Nesprávně ho oslovuje jako „Marco“. V 03:48 důstojníci rádiem oznámí, že se chystají na varovný výstřel z brokovnice. V 04:06 vystřelí do jednoho ze stropních rohů místnosti. Podezřelému je řečeno, že další už nebude varovný výstřel. Ten však nadále nespolupracuje a nereaguje. V 05:33 je opět použit varovný výstřel, ale bez účinku. V 05:43 jsou policisté viděni v plynových maskách a připravují se na probuzení podezřelého pomocí slzného plynu. V 06:03 je vhozen první, následovaný druhým v 06:10. To už Maganu „probudí“ a je vyzván, aby ukázal ruce. Místo toho prchá dále do budovy. V 07:25 důstojník postupuje vpřed, aby použil další dva granáty s plynem s plynem – během házení druhého podezřelý zahájil palbu. Důstojník prchá z budovy a při odchodu zakopne. Za ním utíkají další, zatímco ostatní opětují palbu. V 07:50 policisté střílejí z vnějšku budovy. V 8:35 jeden z důstojníků použije plyn, druhý je však zasažen a zraněný padá na záda do rohu – ale dál na podezřelého střílí jednou rukou. V 09:05 vyzývá k extrakci a dává svému týmu vědět, že byl zasažen. V 09:57 je zraněný policista odveden k ošetření a křičí, že byl zasažen. Ošetřují ho další důstojníci, kteří drží perimetr.

Během této střelby vládne chaos, dva poldové se srazí, jiní zakopávají o prah dveří. Celé je to pak k vidění z kamer ostatních. Magana je v té chvíli již mrtvý, a po více než třech hodinách od začátku akce je jeho tělo vytaženo týmem SWAT vytaženo.

Napsat komentář

IMG 20230503 010140

Drogová válka v Mexiku #21 🇲🇽

V Kremlu maji veselo

Útok na Kreml 🇷🇺