na adrese

Nasraný Prigožin 🇷🇺🇺🇦

UKRAJINA: 61letý Jevgenij Prigožin, velitel žoldnéřské Wagnerovy skupiny, se ostře pustil do nejvyšších představitelů ruské armády. Na zveřejněném videu ukazuje desítky těl čerstvě zabitých bojovníků a nadává ruskému ministrovi obrany Sergeji Šojguovi a náčelníkovi generálního štábu Valeriji Gerasimovi za to, že jeho chlapcům neposkytují potřebnou munici.

Prigožinova armáda je nasazena mimo jiné v bojích o východoukrajinský Bachmut, které trvají už řadu měsíců. Nedávno prohlásil, že sto metrů postupu vpřed v Bachmutu ho stálo 90 mrtvých mužů. 24.dělostřelectvo ukrajinské armády je prý „srovnalo se zemí“ a Wagnerovci už stojí jen jednom úseku fronty. Pojí ho sice dlouholeté přátelství s Vladimirem Putinem, ale vedení ruské armády už v minulosti několikrát tvrdě kritizoval.

Prigožin je bývalý člen petrohradského podsvětí, který byl odsouzen na 13 let do vězení za loupeže v organizované skupině, nucení nezletilých k prostituci, podvody. S Putinem přišel do styku skrze restauraci v Petrohradě, zbohatnul na dodávání jídel ruské armádě, vlastní farmu internetových trollů majících za úkol napadat diskuse a příspěvky, vlastní Wagnerovce a s pomocí svých firem má dosah až na Slovensko. V březnu 2021 ho FBI zařadila na svůj seznam nejhledanějších zločinců a vypsala odměnu 250 000 dolarů za jeho dopadení a zatčení.

Napsat komentář

IMG 20230505 063532

Záchrana dítěte 🇺🇸

IMG 20230505 103917

Hromadná bitka v Londýně 🇬🇧