na adrese , ,

Karáčí po bombardování indickou armádou 🇵🇰🇮🇳

3.prosince 1971, během indicko-pákistánské války, bylo největší město Pákistánu a klíčové ekonomické centrum Karáčí bombardováno indickými letadly. Tento útok měl za následek 60 mrtvých civilistů, včetně dětí. Čtyři bomby dopadly na chudou čtvrť s domy z bláta a proutí, další bomba zničila dům na bohatém předměstí. Útok nezasáhl jen obytné oblasti, ale zamířil také na klíčovou infrastrukturu a přístav. Střely z indických válečných lodí v Arabském moři zasáhly britskou loď Harmattan, zabily sedm členů posádky a šest dalších zranily. Panamská nákladní loď Gulf Star byla potopena a řecká loď Zoe byla zapálena. Bomby také zapálily nádrže na skladování ropy v oblasti přístavu.

Po útoku představitel města řekl, že nálet měl vyděsit obyvatele Karáčí, ale Indové neuspěli. „Nálada lidí je stejně dobrá jako vždy a někteří říkají, že to jen posílilo jejich vůli.“

Válka začala kvůli konfliktu ve Východním Pákistánu (nyní Bangladéš), kde lidé bojovali za nezávislost. Boje se rozšířily i do Indie a nálet na Karáčí byl součástí indické strategie na oslabení Pákistánu.

Napsat komentář

IMG 20240627 124136

Zabil celou rodinu pádem z nadzemního parkoviště 🇷🇺

YouCut 20240627 213139540 thumb1
NSFW
Příspěvek může obsahovat nahotu, pornografii, vulgarity, násilí nebo jiný potenciálně rušivý obsah

Kolega je horká hlava 🇰🇭🇨🇳