na adrese ,

Zastřelení Sonyy Massey 🇺🇸

6.července 2024, USA: Bývalý zástupce šerifa v Illinois byl obviněn z vraždy 36leté Sonyy Massey, která byla ve Springfieldu smrtelně postřelena poté, co zavolala policii o pomoc.

Kolem jedné hodiny ranní reagovali dva policisté na zprávu o možném narušiteli v jejím domě. Strážníci v okolí nikoho nenajdou a jeden z nich zabouchá na dveře. Žena otevře po několika minutách a s mobilním telefonem v ruce poněkud zmateně odpovídá na otázky. Uvnitř domu pak chtějí vidět průkaz totožnosti. Žena nejprve telefonuje s kýmsi, komu říká o policistech v domě. Po chvíli zavěsí, řekne své příjmení, nemůže však najít doklady. Jeden z dvojice mužů si během rozhovoru všimne hrnce na rozpáleném plynovém vařiči a Masseyové řekne, aby ho zkontrolovala. „Nepotřebujeme, aby začalo hořet, když jsme tady,“ poznamená. Žena uchopí hrnec s patrně horkou vodou, načež policista o několik kroků ustoupí. Situace se pak zvrtne během vteřin. „Kam jdete?“ zeptá se Masseyová a policista odvětí: „Pryč od vaší vroucí vody.“ „Pryč od mé vroucí vody?“ ptá se žena a dodává: „Kárám vás ve jménu Ježíše.“ 30letý Sean Grayson se ptá, co říkala, a žena poznámku zopakuje. Policista vzápětí sáhne po zbrani a zvýšeným hlasem říká: „To kurva ani nezkoušejte nebo přísahám Bohu, že vás střelím do zasraného obličeje„. Žena vyhověla požadavku a zakřičela: „Je mi to líto“, než se skrčila za linkou. Právě v tu chvíli Grayson zahájil palbu a střelil ji do hlavy. Jeho kolega ji poskytoval první pomoc, dokud nedorazila sanitka. Grayson se prý do pokusů o záchranu jejího života nezapojil. Ještě svého kolegu odrazoval od toho, aby jí poskytl pomoc. „Je po ní. Můžeš to zkusit, ale tohle byla střela do hlavy,“ řekl. Massyeová utrpěla střelné poranění hlavy a v nemocnici zemřela.

IMG 20240727 085242

Policista byl vyhozen z oddělení šerifa a obviněn z vraždy prvního stupně, ublížení na zdraví se střelnou zbraní a úředního pochybení. Svou vinu odmítl.

IMG 20240727 085323

Napsat komentář

8786230748 thumb1

Osamocený ruský voják 🇺🇦🇷🇺

IMG 20240727 100527

„Nahý“ pochod v Praze 🇨🇿