na adrese ,

Radikální muslimští vězni zaútočili na dozorce 🇷🇺

23.srpna 2024, RUSKO: Čtyři trestanci dnes odpoledne obsadili věznici IK-19 v okrese Surovikinsky ve Volgogradské oblasti. Všichni pocházejí ze Střední Asie a byli odsouzeni v případech obchodování s drogami. Jde o 28letého Ramzidina Tosheva a 29letého Temura Khusinova (oba z Uzbekistánu) a 28letého Nazirchona Toshova a 23letého Rustamchona Navruziho (oba z Tádžikistánu). Použité zbraně, převážně nože, si podle informací koupili ve vězení. Například během březnové šťáry na celách bylo nalezeno 38 mobilních telefonů a nabíječek k nim, 15 MP3 přehrávačů, 27 sluchátek a 29 USB kabelů.

K incidentu došlo při jednání disciplinární komise. Podle dostupných údajů si říkali „mudžahedíni Islámského státu“ a zajali osm zaměstnanců a čtyři spoluvězně. Osm z nich však následně zabili. Šlo o zaměstnance Viktora Černuškina (vedoucí výchovného oddělení), Ivana Krečetova (vedoucí bezpečnostního oddělení), Andreje Kučmu (zástupce vedoucího bezpečnostní a provozní práce) a dozorce Sergeje Gordopolova. Také zabili všechny čtyři zajaté vězně, kteří byli nalezeni s rozbitými hlavami a s rukama svázanýma za zády. Dva ze zajatců jsou prý ve vážném stavu.

Mezi rukojmími byl i ředitel věznice Andrei Devjatov, kterého však zraněného propustili do rukou bezpečnostních složek. Teroristé vznesli tyto požadavky: 2 miliony dolarů, vrtulník s pilotem a volný vzdušný prostor jihovýchodním směrem z Ruska. Řada médií uvádí, že teroristé vyhrožují vyhozením nápravného zařízení do povětří. Na fotografii jednoho z radikálů je vidět „sebevražedná vesta“, ke které je prý připevněno improvizované výbušné zařízení. Podle předpokladů mohly být výbušniny vyrobeny s použitím benzínu a hliníkového prášku v garáži, kde občas vězni pracují.

IMG 20240823 235318

Podle posledních informací do vězení vtrhla Národní garda a během půlhodinové operace všechny teroristy zneškodnila – přestože existoval rozkaz „shora“ dostat je živé.

Napsat komentář

man riding mountain bike shot to death in south philadelphia video

Poslední jízda 🇺🇸

man nearly mauled to death by bear accidentally shoots himself in the leg

Lovec zabil medvěda 🇺🇸