na adrese ,

Vražda Lindy Sobek 🇺🇸

Linda Elaine Sobek (9.července 1968 – 16.listopadu 1995) byla modelka, herečka a roztleskávačka týmu amerického fotbalu Los Angeles Raiders. Dokonce dostala roli v seriálu „Ženatý se závazky“, ale na natáčení už nestihla dorazit.

IMG 20241024 212117

Ráno 16. listopadu 1995 nechala své matce vzkaz na záznamníku, že odjíždí na modelingové focení. Nevrátila se však domů a nedala o sobě vědět, a tak druhý den matka nahlásila její zmizení.

linda sobek rmola 2

21.listopadu vyprazdňoval pracovník parku Angeles National Forest odpadkové koše, ve kterých objevil čtyři její fotografie, doklady a smlouvu na pronájem vozu SUV Lexus 450 psanou na 38letého profesionálního fotografa Charlese Rathbuna. Policie se zjistila, že Rathbun vozidlo vrátil 20. listopadu. Z půjčovny bylo následně odvezeno do kriminální laboratoře k prohledání. Rathbun detektivovi přes telefon řekl, že Lindu fotil před dvěma lety během kampaně pro automobilku Chevy. Také řekl, že se s Lindou znovu sešel 16. listopadu v restauraci Denny’s v Torrance v Kalifornii, ale prý se nakonec nedohodli a ona odjela pryč. Souhlasil, že přijde na policejní stanici učinit formální prohlášení. Na konci hovoru šokoval detektiva tím, když řekl: „Myslím, že je důležité, abyste se mnou mluvili, vzhledem k tomu, že jsem byl poslední, kdo ji viděl.“ Policie však nikdy nenaznačila, že byl tím posledním a brala to jako přiznání.

IMG 20241024 212255

22. listopadu, několik hodin poté, co bylo Lindino auto nalezeno na parkovišti u restaurace (a bylo jasné, že nikdy neodjela), se zástupci šerifa vydali do Rathbunova domu v Hollywoodu. Fotograf v té době popíjel se svou přítelkyní a právníkem a během toho se jim prý přiznal, že je zodpovědný za zmizení Lindy Sobek. Také prý vystřelil do země a odražený projektil zasáhl ženu do ruky. Rathbun byl zatčen za napadení smrtící zbraní. Později se detektivům přiznal, že vzal Lindu na focení k vyschlému jezeru v Antilopím údolí. Údajně jí chtěl fotit v Lexusu, se kterým měla driftovat. Bohužel to ale neuměla a tak sedl za volant, aby jí to převedl. Během točení prý Lindu srazil a byla na místě mrtvá. Pak prý zpanikařil a po třech hodinách přemýšlení ji pohřbil do mělkého hrobu, který vykopal holýma rukama. Rathbun souhlasil, že policii vezme k jejímu tělu, ale místo toho je přes šest hodin vedl do řady slepých uliček. Odvezli ho zpět na stanici, kde si ve vazbě zkusil podřezat žíly. Rány byly povrchové a vedly vyšetřovatele k přesvědčení, že šlo o jeho taktiku, nikoli o akt lítosti. V nemocnici na něj policie tlačila s tím, že Lindina rodina ji chce zoufale najít a řádně uložit na odpočinek. Rathbun se nakonec vzdal a vzal je k tělu.

Detektivům se jeho verze o údajném způsobu smrti nezdála a pitva ji nakonec definitivně vyvrátila. Linda byla uškrcena a sexuálně zneužita. Také došlo k sodomii, když jí do řitního otvoru strkal pistoli (doma jich měl okolo 100). Během pětitýdenního procesu vypověděly dvě jiné modelky, že Lindu nenáviděl a říkal o ní, že je to svině, se kterou se těžko pracuje. Za vraždu prvního stupně a znásilnění byl odsouzen k doživotnímu vězení bez možnosti propuštění. Policisté ho spojují s dalšími pěti vraždami žen, ale nikdy mu je nedokázali.

IMG 20241024 223100

Napsat komentář

IMG 20241024 182610
NSFW
Příspěvek může obsahovat nahotu, pornografii, vulgarity, násilí nebo jiný potenciálně rušivý obsah

Načerno vyráběné arašídové máslo