na adrese ,

San Francisko (40. a 60.léta)

Ulice San Franciska ve čtyřicátých a šedesátých letech minulého století na snímcích dnes 94letého fotografa Freda Lyona. K fotografování se dostal brzy, když jeho kámoš přinesl do školy fotoaparát, který samozřejmě přitahoval velkou pozornost dívek.

 „V tu chvíli mě, stejně jako v pozdějším životě, hlavně poháněla touha přilákat dívky. Říkal jsem si, že kdybych měl fotoaparát, možná bych u nich měl úspěch.“ (Fred Lyon)

Když mu bylo 14 let opustil střední školu a začal pracovat pro místního komerčního fotografa. Poté studoval fotografii v Art Center v Los Angeles, kde jedním z jeho mentorů byl slavný americký fotograf Ansel Adams. Následovaly desítky let plodné práce komerčního a redakčního fotografa. Před jeho objektivem se objevilo pět prezidentů, svou práci publikoval v magazínech jako Time, LIFE a Vogue, ale San Francisco se svou hustou mlhou a strmými kopci bylo vždy jeho múzou.

Ještě jako 90letý senior měl Lyon plné ruce práce s tříděním vlastních archivních snímků pro galerie, vydavatele a sběratele. 

Napsat komentář

IMG 20211012 073704

Dopravní nehoda #2

IMG 20211012 090908

Rozhovor s vyhazovačem