na adrese ,

Zastřelení Coliona Mooreheada 🇺🇸

6.listopadu 2022, Maryland, USA: Policista Zachary Rutherford (tři roky ve službě) z policejního oddělení v Baltimoru zachránil ženu, které 44letý Tyree Colion Moorehead držel u hlavy velký kuchyňský nůž. Útočníka, který byl zlikvidován několika z celkového počtu 14 výstřelů, prý neznala. Sama neutrpěla žádná vážnější zranění.

Moorehead byl bývalý člen gangu, rapper a v poslední době velký aktivista, který v Baltimoru zakládal tzv. „No Shoot Zone“, tedy zóny bez střelby (celkem jich tam je přes 250, u škol, dětských hřišť,atd). Od roku 2015 chodil po městě (vyzbrojen nožem na sebeobranu a sprejem na označení zón) a po dohodě se členy gangů, vůdci komunit a obyvateli vymezoval oblasti, kde se nemá střílet – většinou šlo o místa, kde byl někdo zastřelen. Baltimore totiž patří mezi špičku amerických měst v počtu vražd zastřelením. Svůj model prý rozšířil i do dalších měst a spolupracoval s šéfy gangů, místními celebritami a obyvateli v New Yorku, Chicagu, Washingtonu DC, Houstonu a Philadelphii.

Moorehead strávil 18 let ve vězení za vraždu druhého stupně, kterou spáchal jako člen gangu, když mu bylo 15 let. V roce 2012 byl propuštěn začal svůj čas věnovat snížení kriminality v Baltimoru. Loni pro stanici FOX 45 řekl, že věří, že způsob, jak snížit počet střelb ve městě, je zaplatit zločincům, aby nezabíjeli lidi. V roce 2018 byl bodnut do krku, letos v srpnu 3x postřelen (viz. předposlední foto). Všechno přežil a zabít se ho podařilo až teď.

Svědkem střelby byl i jeho otec, protože k incidentu došlo poblíž jeho domova. Muž řekl, že nechápe, proč policista zastřelila jeho syna, který podle všeho plnil jeho příkazy. „Nechci se tím zabývat, nemám už žádné syny.“ (všichni tři jeho synové totiž zemřeli násilnou smrtí nebo při zásahu policie).

Napsat komentář

IMG 20221205 170701

Marcipánové nohy

IMG 20221205 205307

Pojídání vlastních prstů 🇨🇲