na adrese

Zatýkání Keenana Andersona 🇺🇸

3.ledna 2023, Los Angeles, USA: Ve věku 31 let zemřel Keenan Anderson – učitel angličtiny a bratranec spoluzakladatelky sdružení Black Lives Matter Patrisse Cullors. Stalo se tak několik hodin poté, co proti němu losangeleská policie použila při zatýkání paralyzér.

Policisté byli podle své tiskové zprávy přivoláni na místo dopravní kolize ve městě Venice, kde se po rušné křižovatce pohyboval zmatený Anderson. Podle některých svědků události měl právě on způsobit dopravní nehodu a z místa se potom snažil utéct. Na záběrech Anderson nejprve pobíhá uprostřed rušné křižovatky a následně prosí zasahujícího policistu o pomoc. Dále také několikrát opakuje, že se ho někdo snaží zabít a že se mu „nějací lidé snaží něco dát do jeho auta“.

Poté začal utíkat přes rušnou křižovatku. Policie se ho snažila zpacifikovat, ale Anderson se vzpíral a kňučel něco o tom, že ho chtějí zabít. Taserem ho sedmkrát zasáhli do zad a později zemřel v nemocnici v Santa Monice. Příčina smrti zatím nebyla oficiálně stanovena, ale podle serveru Insider zemřel na zástavu srdce. Z předběžné toxikologické zprávy vyplývá, že byl pozitivně testován na kokain a marihuanu. Úřad koronera v Los Angeles ale provádí ještě jeden nezávislý test.

Patrisse Cullors se k situaci vyjádřila a tvrdí, že losangeleská policie je za smrt jejího příbuzného zodpovědná.

Celé video

Napsat komentář

IMG 20230114 013706

Ubodaná ex 🇻🇳

IMG 20230114 121553

Mrtví Ukrajinci 🇺🇦🇷🇺