na adrese ,

Asteroid nad Lamanšským průlivem 🇬🇧🇫🇷

13.února 2023, ANGLIE/FRANCIE: 12.února ve 21:18 objevil maďarský astronom Krisztián Sárneczky na observační stanici Piskeshtetö dříve neznámý asteroid o velikosti cca jednoho metru. Následné výpočty poskytly tyto údaje: čas vstupu do atmosféry ve 03:59 na souřadnicích 49,8°N, 0,4°E (průliv mezi Anglií a Francií), rychlost vstupu do zemské atmosféry 14 km/s. Desítky, ne-li stovky lidí vyšly pozorovat tuto událost, která se nakonec uskutečnila přesně podle výpočtů. Vstup asteroidu bylo možné pozorovat severně od Paříže, na jihu Anglie, a dokonce prý i ve Walesu či Nizozemsku.

Ke vstupům objektů této velikosti do zemské atmosféry dochází několikrát ročně, ale jen velmi vzácně se podaří tyto momenty předpovědět dopředu. Teprve posedmé v historii byli vědci schopni s několikahodinovým předstihem vypočítat, kdy a v jakém místě vstoupí cizí těleso do atmosféry a úplně poprvé, co se to podařilo předpovědět v oblasti obývané lidmi (což umožnilo se připravit).

Zajímavé je, že před rokem (11.března) Sárneczky objevil podobný asteroid/meteoroid, který dopadl mezi Islandem a Grónskem.

Napsat komentář

IMG 20230214 010315

Útok mentála 🇨🇳

0 p0f1vwwz

Vražda v Anglii 🇬🇧