na adrese

Uttarákhand 2013 🇮🇳

V červnu 2013 byl sedmadvacátý stát Uttarákhand na severu Indie zasažen jednou z nejhorších povodní v historii. Povodně byly způsobeny extrémním monzunovým deštěm, který trval několik dní a způsobil masivní sesuvy půdy a záplavy.

Uttarákhand je známý pro své horské oblasti a posvátné poutní místa, kde se nachází čtyři hinduistické svatyně, známé jako Char Dham (Čota Čár Dham). Jde o významný poutní okruh v indickém Himálaji. Okruh se nachází v oblasti Garhwal a skládá se ze čtyř míst: Jamunotri, Gangotri, Kedarnath a Badrinath. Tato oblast přitahuje tisíce „poutníků“ ročně, a bohužel, mnoho z nich se stalo oběťmi této katastrofy.

Podle údajů poskytnutých vládou státu Uttarákhand bylo k 16. červenci 2013 více než 5700 lidí „považováno za mrtvé“ z toho přes devět stovek místních. Později byl počet obětí stanoven na 6 054.

Indická vláda společně s mezinárodními organizacemi iniciovaly záchranné operace a poskytly humanitární pomoc postiženým. V důsledku povodní byla také zahájena debata o vlivu neudržitelného rozvoje a změny klimatu na zvýšené riziko podobných katastrof v budoucnu.

Povodně v Uttarákhandu v roce 2013 představují jednu z nejtragičtějších přírodních katastrof v historii Indie a připomíná nutnost zlepšení infrastruktury, přípravy na katastrofy a ochrany životního prostředí, aby se podobným událostem zabránilo.

Napsat komentář

d9ed3ffa 500x274 1

Sebevražda vojáka 🇲🇲

kompilace idiotu a nestastniku thumb1

Kompilace idiotů a nešťastníků