na adrese ,

Policista zastřelil ujíždějícího teenagera 🇫🇷

27.června 2023, FRANCIE: Francouzský policista je vyšetřován ze zabití 17letého mladíka ve voze Mercedes AMG, který chtěl v Nanterre na předměstí Paříže ujet od silniční kontroly. Policisté ho zastavili kvůli tomu, že jel v pruhu vyhrazeném pro autobusy. Ve voze byli další dva cestující, z nichž jednoho už vyslechli a následně pustili, ale druhého se jim nepodařilo kontaktovat. Řidič podle policejních záznamů už jednou v minulosti odmítl uposlechnout pokyn k zastavení.

Ještě toho dne večer došlo k ojedinělým střetům mezi policií a lidmi, které smrt mladíka nasrala. Došlo k zapalování automobilů, barikád a popelnic, rozbíjení autobusových zastávek a házení předmětů a petard na policisty, kteří reagovali slzným plynem a gumovými projektily. Při střetech bylo zraněno 24 policistů, shořelo na čtyřicet aut a 31 lidí bylo zatčeno.

Po rekordních 13 úmrtích v důsledku policejní střelby ve Francii během loňského roku se jednalo o letos teprve druhý smrtelný incident. Tři lidé byli zabiti při policejní střelbě poté, co odmítli zastavit silniční kontrole v roce 2021 a dva v roce 2020. Statistika agentury Reuters ukazuje, že většina obětí byla afrického nebo arabského původu.

Napsat komentář

Screenshot 20230627 203655 Gallery 1

Bezpečnost především 🇲🇽

artificial intelligence drew families turkish family was likened to that series WBVRInc3 1024x583 1

Rodiny podle umělé inteligence 🌍