na adrese ,

Teroristický útok v Tel Avivu 🇮🇱🇵🇸

4.července 2023, IZRAEL: Sedm zraněných hlásí úřady po úterním teroristickém útoku v Tel Avivu. 20letý palestinský útočník Abed al-Wahab Khalaila z města As-Sam na západním břehu Jordánu byl na místě zastřelen ozbrojeným civilistou Kobim Yekutielem (na poslední fotografii během rozhovoru pro televizi).

Khalaila pracoval v Tel Avivu a k útoku použil pickup zaměstnavatele (řekl mu, že jede pro zásoby). S vozem nejprve najel do chodců na autobusové zastávce a poté vystoupil a začal bodat náhodné kolemjdoucí.

Hrdina Yekutiel řekl policii: „Zaparkoval jsem motocykl u autobusové zastávky. Najednou jsem uslyšel hlasitý zvuk. Myslel jsem, že to byla dopravní nehoda. Viděl jsem, jak z auta vyšel někdo obrovský, velký, opravdu děsivý člověk – a bodl prvního člověka, kterého potkal. Myslel jsem, že jde o konflikt mezi řidiči. Vytáhl jsem zbraň, uviděl mě a začal utíkat mým směrem. Vedle mě byl ještě jeden starší muž. Udělal jsem pár kroků zpět, abych natáhl zbraň. Když se ke mně přiblížil, vystřelil jsem, ale nespadl a pokračoval ve snaze bodnout muže, který byl u mě. Tak jsem ho zasáhl další ranou, pak si sedl a já ho dorazil dalšími dvěma kulkami. Nohy se mi třásly. Modlil jsem se, aby zbraň vystřelila, protože kdyby ne, byl bych mrtvý.“

Čtyři z obětí jsou ve vážném a středně vážném stavu. Jednou z vážně zraněných je i těhotná žena, která při útoku o své dítě přišla.

Teroristická skupina Hamás uvedla, že Khalaila byl jejím členem, ale k odpovědnosti za útok se nepřihlásila.

Napsat komentář

IMG 20230706 202125

Vražda ve vězení 🇺🇸

433E998600000578 4788434 image a 16 1502702234597

Nasraný lev 🇵🇰