na adrese

11B-X-1371 🇵🇱

John-Erik Krahbichler, zakladatel blogu GadgetZZ, zveřejnil 12. října 2015 děsivé video, které mu bylo zasláno poštou na DVD – pravděpodobně již v červnu. DVD bylo nadepsáno textem „11B-X-1371“ a bylo odesláno z Varšavy (identifikováno dle poštovní známky). Krahbichler předpokládal, že mu byl zaslán software k testování a alfanumerický řetězec na DVD byl produktový klíč. Po důkladnějším ohledání zjistil, že video obsahuje zašifrované zprávy. Některé zprávy byl schopen rozluštit sám, ale rozhodl se video zveřejnit a zpřístupnit tak šifry veřejnosti.

Později bylo zjištěno, že video bylo již zveřejněno na youtube uživatelem AETBX, který posléze tvrdil, že mu bylo video také zasláno. Autorství videa popřel.

Ačkoliv autor zůstával neznámý, místo natáčení videa bylo identifikováno jako nepoužívané sanatorium Zofiówka pro mentálně postižené. Dle grafitti na zdi a předchozích fotografií se soudí, že video bylo pořízeno mezi lety 2013 a 2015.

V listopadu roku 2015 se k autorství přihlásil jistý Parker Warner Wright – ačkoliv nebyl jediný, kdo se pokoušel si video přivlastnit. Jako důkaz autorství vyzval Wright ostatní uživatele, aby se pokusili vytvořit přesnou repliku jeho masky „morového doktora“, kterou údajně sám navrhnul a vyrobil. Wright také ohlásil zveřejnění dalšího videa s názven 11B-3-1369. Video staví na podobných šifrách a efektech jako první video. Krahbichler věřil, že autorem je skutečně Wright, který mu sdělil, že Krahbichler vyhrál „vizitkovou loterii“ – Wright se pravděpodobně účastnil některé z přednášek Krahbichlera a ten mu předal jeho vizitku.

Důvod k vytvoření videa/videí není stále známý, nicméně se předpokládá, že se jednalo pouze o umělecký projekt. Spekuluje se též, že se mohlo jednat o upoutávku na některý z nových seriálů/filmů. Toto vysvětlení je nicméně krajně nepravděpodobné, protože filmová studia by nejspíš neriskovala reputaci vytvořením videa, které obsahuje – byť zakódované – násilí a výhružné vzkazy.

Nyní k samotným skrytým zprávám a šifrám.

1. Na konci videa lze pozorovat trojúhelník s tečkou, pohybující se uvnitř čtverce. Jedná se o šifru zvanou „malý polský kříž“ (Pigpen cipher, Malý kříž). Tato zpráva skrývá text „Ad oppugnare homines„, což lze z latiny přeložit „Útočit na lidi„.

2. Jeden ze snímků videa obsahuje text „REDLIPSLIKETENTH„, což je anagram k „KILL THE PRESIDENT„. V tu dobu byl americkým prezidentem Barack Obama, spekuluje se, že text byl namířen proti němu.

3. Další z šifer obsahovala text „STANDANDFIGHTWITHUSTAKEDOWNTHEBLACKBEASTKILLHISDISEASEORFALLWITHTHEREST„, kde „BLACK BEAST“ zřejmě opět odkazuje na Baracka Obamu.

4. Samotný název videa pravděpodobně obsahuje letopočet. Roku 1371 vypukla jedna z mnoha pandemií Černé smrti. Tento odkaz může odkazovaz k biologickým hrozbám.

5. Další šifry obsahovaly například texty: „The eagle=infected will spread his disease. We are the antivirus will protect the world body“ nebo „Strike an arrow through the heart of the eagle„.

6. Symboly v jednom ze snímků lze převést na souřadnice Bílého domu (sídlo prezidenta USA).

7. Jedna z hádanek obsahuje čtyř-tahový šachmat: „E2-E3 D1-F3 F1-C4 F3xF7

8. Nejděsivější jsou ovšem zakódované obrázky mučených a zavražděných žen ve spektrogramu zvuku videa. Bylo zjištěno, že obrázky mají původ v hororových filmech (The Bunny Game, Slasher) a na jednom obrázku je obět bostonského škrtiče. Spektrogram si můžete nechat vygenerovat i sami. Lze použít například program SonicVisualizer.

Sehnal jsem pro vás ISO image originálního DVDčka a upnul na uložto: 11B-X-1371.iso.

Napsat komentář

1194481

Thajský škrtič 🇹🇭

NYPICHPDPICT000013851016

Miss Nizozemsko 2023 🇳🇱