na adrese

Kostplayerka 🇺🇸

28letá Eugenia Sullivan Cooney je americká YouTuberka, která se narodila v Massachusetts, ale žije v Los Angeles v Kalifornii. Nejprve začala živě streamovat na vysílací službě YouNow a nakonec v roce 2011 vytvořila kanál YouTube, který má dnes více než 2,16 milionů odběratelů. Eugenia je známá svým emo a gothic stylem a také poruchou příjmu potravy – mentální anorexií, kvůli které váží 30 kg.

Svou diagnózu před svými followery (záměrně či nezáměrně) dlouho utajovala a naopak ve své produkci proklamovala, že je v pořádku a že se cítí dobře. Pro tisíce dívek se Eugenie stala ideálem krásy a v touze přiblížit se jí začaly dětské followerky aktivně hubnout a napodobovat její vzhled. Jen na Twitteru a Instagramu najdeme namátkovým vyhledáváním desítky veřejných účtů dívek, které na tento ideál krásy v podobě Eugenie odkazují a sdílejí své vlastní pokroky v oblasti hubnutí.

V roce 2016 vznikla petice, kterou vytvořila Lynn Cloud, která si všimla, že její dvanáctiletá neteř sleduje na Youtube právě Eugenii, obdivuje ji a začala cíleně hladovět. Petice umístěná na serveru Change.org požadovala zákaz youtube kanálu Eugenie a podepsalo ji přes 20 000 osob. 10.února 2019 na svém twitterovém účtu oznámila, že si dává pauzu, aby mohla nastoupit do měsíčního léčebného programu. Když se vrátila na YouTube, zpočátku byla chválena a dokonce byla nominován jako YouTuber roku na Shorty Awards 2020. Začátkem roku 2021 byla na Change.org zahájena další petice za účelem věkového omezení nebo úplného odstranění jejího YouTube a účtů na sociálních sítích s tvrzením, že svým vyhublým vzhledem podporuje poruchy příjmu potravy.

Napsat komentář

Sprska thumb1

Sprška

Kompilace idiotu a nestastniku 6 thumb1

Kompilace idiotů a nešťastníků #6