na adrese

Krádež Rolexek v Tokiu 🇯🇵

JAPONSKO: Čtyři mladiství byli zatčeni v souvislosti s loupeží v obchodě s hodinkami Rolex v luxusní nákupní čtvrti Ginza. Tři kompletně maskovaní pachatelé vstoupili za bílého dne do prodejny, vyhrožovali pěti zaměstnancům (nikdo nebyl zraněn) nožem a začali rozbíjet vitríny. Odnesli si více než sto hodinek za celkem 980 tisíc dolarů (21,3 mil. Kč ) a odjeli v pronajatém autě, které mělo vyměněnou poznávací značku. O 15 minut později je spatřila policejní hlídka, ale asi po minutě pronásledování je ztratili z dohledu. Krátce po nalezení opuštěného únikového vozu byli podezřelí zadrženi v nedalekém obytném domě. V autě byla nalezena taška se 30 kusy hodinek.

Všichni jsou obyvatelé Jokohamy (asi 30 km od Tokia) – jeden 16letý nechodí do školy a je nezaměstnaný, 18letý je studentem střední školy a dva 19letí mladíci, z nichž jeden má práci na částečný úvazek a druhý je prý zaměstnán. Středoškolák obvinění popřel, ostatní tři se k obviněním přiznali.

Mladíci uvedli, že se vzájemně neznají, a tak Metropolitní policejní oddělení analyzuje jejich chytré telefony a prozkoumá jejich vztah, včetně toho, jak se dali dohromady. Podle svědků čekaly ve voze dvě osoby, tudíž policie pátrá i po pátém podezřelém.

Napsat komentář

IMG 20230726 114029

Zvrhlé pandy 🇺🇸

IMG 20230726 155501

Lidija Bačić 🇭🇷