na adrese ,

Magor za volantem 🇨🇿

Žebrák, ČR: Až výhružka namířenou zbraní ukončila konflikt dvou řidičů, který se stal na dálnici D5 v pátek 4.8.2023 u obce Žebrák.

Řidič Fordu bílou Toyotu nadvakrát za plného provozu vybrzdil, dobýval se do vozidla a poté začal vůz demolovat, přestal až když na něj řidič z Toyoty vytáhl zbraň. Cítil se ovšem v právu, takže si na vše šel stěžovat policii a ještě jim poskytl videozáznam, čímž se usvědčil z několika trestných činů. Když o tomto informoval deník Krimi Plzeň, zaslal jim následující vyjádření:

„Jen abyste byli v obraze, tady jste napsali jen o mě to špatné, tak to trochu popíšu. Já jsem řidič kamionu mezinárodní dopravy (Pozn.: tyvole, takže řidič profesionál!), nikdy jsem neměl žádný podobný problém a to, že to toho na silnicích zažiju až moc. Ten den jsem vezl rok a půl starého syna po těžké operaci domů se čtyřmi dírami v hrudníku a dvěma na tříslech (Dle svého vyjádření na FB měl debil v autě dvě malý děti (roční a tříleté) a manželku, když tyhle skopičiny prováděl).

Policii agresor tvrdil, že vše způsobil řidič Toyoty, který ho „podjel“ připojovacím pruhem (Pozn.: v připojovacím pruhu se samozřejmě předjíždět zprava smí, viz §17 zákona o silničním provozu: „Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu.“) a údajně mu udělal tzv. „myšku“, čímž ho ohrozil (Pozn.: k této části samozřejmě chybí jakékoli video). Takže se rozhodl jej zastavit. Na poprvé mu řidič Toyoty po zastavení ujel, takže se o to pokusil podruhé, tentokrát již úspěšně, vše se odehrálo na cca čtyřech kilometrech dálnice.

Zde citace z policejního protokolu: Po zastavení jsem se přesvědčil, zda mohu bezpečně z vozu vystoupit (Pozn.: jak jako bezpečně, bez vesty a za plného provozu v pravém pruhu na dálnici! Navíc je od 0:06 vidět krizová situace, kdy zelená scala musí vyjet až na travnatý pás, aby zabránila nehodě), a když jsem se přesvědčil, že ano, tak jsem toto uskutečnil a odebral jsem se ke dveřím řidiče vozidla Toyota, kdy tento seděl zamčený ve vozidle. Já jsem na muže začal křičet, zda mu jeho chování přijde v pořádku, žádal jsem ho, ať vyleze z vozidla a upozorňoval jsem na skutečnost, že mám ve vozidle děti.
     Muž na toto reagoval tak, že se mi pouze smál do obličeje, kdy bezprostředně na to muž sáhl někam do prostoru mezi sedadlo řidiče a spolujezdce, kam já jsem v tuto dobu vůbec neviděl, kdy následně odněkud z těchto prostor vytáhl zbraň, kterou držel v pravé ruce. Zbraň následně hlavní položil na svou druhou ruku, kterou držel volant a touto tedy vytvořil oporu pro zmíněnou zbraň, kdy následným zvednutím ruky způsobil to, že mi zbraní mířil do oblasti obličeje.
     V tento moment se mě zhostil vztek a svůj stav bych hodnotil tak, že jsem byl zcela nepříčetný. Během toho, co na mě muž mířil, jsem na něho křičel: „To mě chceš jako zastřelit před dětma?“ Na toto však muž neodpověděl a pouze na mě stále mířil. Já jsem tedy následně v rozrušení a nepříčetnosti způsobené stresem začal demolovat jeho vozidlo, kdy jsem mu nejprve utrhl zrcátko, kdy na toto muž reagoval tak, že si stáhl z části okénko a doslova mi řekl: „Vystřílím ti auto“, přičemž před tímto možná řekl slovo vypadni, ale toto si nepamatuji.
     Po tomto sdělení do mě vjel absolutní vztek a já jsem tedy tomuto člověku utrhl kliku dveří řidiče a jednou jsem do vozidla kopl do oblasti levého předního světlometu a po tomto jsem odešel zpět do svého vozidla.“

Všimněte si, že v protokolu tvrdí, že jako rambo začal ničit auto až po hrozbě namířenou zbraní. Já tam teda vidím, že se řidič Toyoty pro zbraň otáčí až v 0:21 po ulomení zrcátka a kopu do vozu, pak na sebe teprve začnou řvát, agresor utrhne kliku a se staženýma půlkama utíká zpátky. Tenhle sled událostí by i dával větší smysl, ale posouzení nechám na každém z vás.

Kromě videa do novin zveřejnil také výňatek z protokolu, takže si můžete počíst.

Napsat komentář

xvideos.com 05b8f76a098920d15732ed02149ef717 thumb1

Flexibilní Nika 🇷🇺

IMG 20220612 204756 758x426 1 364x205 1

To NEJ z Facebooku DDR #6