na adrese ,

Střelec v Santa Monice 🇺🇸

Dne 7. června 2013 došlo v Santa Monice v Kalifornii k řádění 23letého Johna Zawahriho, který před smrtí stačil zabít pět lidí a čtyři zranit. Nejprve doma zastřelil svého 55letého otce Samira a 25letého bratra Christophera a následně dům zapálil. Vyzbrojen byl poloautomatickou puškou typu AR-15, kterou si sestavil z legálně zakoupených součástek (ačkoli měl ze zákona zakázáno držet střelné zbraně) a revolverem Remington model 1858. Venku zastavil 41letou ženu jedoucí v hatchbacku Mazda a držel ji zbraň u hlavy. Projíždějící 50letá řidička Debra Lynn Fine se pokusila zasáhnout, ale Zawahri ji postřelil. Poté nařídil řidičce Mazdy, aby ho odvezla do kampusu Santa Monica College. Cestou střílel na autobus, který převážel přibližně dvě desítky cestujících, z nichž tři utrpěli zranění. Po příjezdu do kampusu střílel na vůz Ford Explorer, ve kterém zabil 68letého školníka Carlose Navarru Franca a smrtelně zranil jeho 26letou dceru Marcelu Diaz Franco, která zemřela o dva dny později v nemocnici.

Poté pokračoval pěšky směrem k univerzitní knihovně a venku zastřelil 68ltou Margaritu Gomezovou. Když vstoupil do knihovny, zahájil palbu na studenty uvnitř a pak zaměřil svou střelbu na skupinu zaměstnanců zabarikádovaných ve skladišti. Svědci uvedli, že slyšeli výstřely a výkřiky, ale všichni byli schopni se schovat nebo uniknout bez zranění. Během pobytu v kampusu vypálil nejméně 70 nábojů.

Po třinácti minutách od začátku řádění byl zastřelen v přestřelce s policejními důstojníky v Robertem Sparksem a Jasonem Salasem a kapitánem Rayem Bottenfieldem. Úřady vyšetřovaly devět míst činu a policie více než osm hodin prohledávala okolí a hledala dalšího střelce.

Prezident Barack Obama byl v té době jen deset minut jízdy od kampusu a po ohlášení aktivního střelce v okolí byl z bezpečnostních důvodů odvezen k letadlu Air Force One a odletěl.

Napsat komentář

IMG 20230918 233156

Kulturista vs. MMA zápasník 🇹🇷

Petrohrad thumb1

Výskok z jedoucího taxi 🇷🇺