na adrese ,

Teroristovo sebevražedné odpálení 🇹🇷

1.října 2023, ANKARA, TURECKO: Hlavní město Turecka má za sebou o víkendu poměrně masivní vlnu teroristických útoků a pokusů o ně. Prvním incidentem bylo, že v neděli, v dopoledních hodinách se jeden z teroristů odpálil před úřadem ministerstva vnitra. Jako zázrakem nebyl u tohoto útoku nikdo zabit, pouze několik osob utrpělo lehká a středně závažná poranění.

Druhý incident se měl odehrát o něco později před budovou parlamentu. Také další útočník se měl sebevražedně odpálit. Nicméně, z neznámých příčin takto neučinil a na místě jej našla policie. Spekuluje se, že mu selhalo odpalovací zařízení vesty, a proto chtěl z místa uniknout. Po přítomných policistech začal střílet a před tím, než byl zastřelen, stihnul postřelit dva policisty. Z jeho vesty se zdokumentovalo všechno potřebné a později byla kontrolovaně odpálena.

Další kontrolované výbuchy pak později během dne otřásali hlavním městem, když policisté postupně řízeně odpalovali další podezřelé balíky rozmístěné po městě. Turecká vláda na případ uvalila embargo a další oficiální informace již poskytovat nebude.

Napsat komentář

IMG 20231001 132824

Asiatky #5

IMG 20231002 103214

Luca Martinez – Photography 🇺🇸