na adrese ,

Teenager vraždil ve škole 🇧🇷

23.října 2023, BRAZÍLIE: 16letý student státní školy Sapopemba ve východní zóně São Paula spustil palbu na své spolužáky – jednu dívku zabil a tři další studenty postřelil (dva byli zasaženi do hrudníku a jeden do klíční kosti). Čtvrtý student se zranil při pokusu o útěk. Podle sekretariátu Veřejné bezpečnosti byl útočník zadržen spolu se zbraní, ale zatím nebylo zveřejněno, kde k ní přišel. Její získání je v Brazílii mnohem složitější než například v USA, a to i poté, co byly během prezidentství Jaira Bolsonara schváleny zákony, aby byl prodej zbraní flexibilnější.

Motivací jeho činu byla podle spekulací šikana.

Zavražděnou dívkou byla 17letá Giovanna, která byla pilnou studentkou a hráčkou volejbalu. Zrovna tento měsíc dostala svůj první plat poté, co si našla brigádu jako asistentka v kanceláři. Jejím snem bylo stát se právničkou a s útočníkem neměla žádný vztah – prostě se před ním objevila jako první.

Brazílie zažívá epidemii školních útoků, které často páchají současní nebo bývalí studenti. Podle nedávné studie brazilského Fóra veřejné bezpečnosti, na kterou se odvolává tisková agentura Efe, letos došlo zatím k osmi podobným událostem. Toto číslo představuje třetinu všech školních útoků, ke kterým došlo v posledních dvou desetiletích, což dokazuje, jak v poslední době tento druh trestné činnosti narůstá.

Napsat komentář

IMG 20231026 211014

Holky v ponožkách #3 🌍

IMG 20231027 003714

Omylem postřelený černoch 🇺🇸