na adrese

Bukální lipektomie

Jde o chirurgický zákrok, při kterém lékaři provedou malý řez na vnitřní výstelce tváře, přes který velmi opatrně (musí se vyhnout příušní žláze a obličejovým nervům, pozn. red.) odstraní tuk, a následně ránu sešijí. Jedná se o poměrně jednoduchou, krátkou operaci, kterou lze provést v místní anestezii. Většinou se ale provádí ještě společně s faceliftem nebo jiným estetickým zákrokem na obličeji.

Tuk ve tvářích se odborně nazývá bukální tuk. Jedná se o přirozeně se vyskytující tukový polštář nacházející se pod lícní kostí a mezi obličejovými svaly. Množství tohoto tuku je dáno čistě geneticky. Ten, kdo ho má více, budí dojem baculatějšího vzhledu. Odstraněním bukálního tuku dochází ke zmenšení plnosti spodních tváří, zvýrazní se tak lícní kosti a obličej pak získá celkově štíhlejší vzhled.

Odstraněním příliš velkého množství může vést k deformacím. Přestože se jedná o poměrně jednoduchý zákrok, po kterém lidé odcházejí hned domů, může trvat tři týdny až několik měsíců, než budou patrné výsledky. Po zákroku se na obličeji objeví otoky, modřiny a může docházet i k necitlivosti v místech řezu.

Napsat komentář

YouCut 20231101 190355980 thumb1

Nechtěná sebevražda 🇹🇼

IMG 20231102 124521

Holky v kostýmech #4 🌍