na adrese

Co se děje s Donaldem Trumpem? 🇺🇸

Média si začínají všímat stále zmatenějšího chování 77letého Donalda Trumpa na setkání s jeho fanoušky v posledních týdnech. Forbes nebo Washington Post upozorňují své čtenáře na to, že Trump o víkendu politické oponenty a voliče Demokratů označil za škůdce, které je potřeba odstranit. WaPo připomíná, že Trumpova rétorika zdaleka ne poprvé nepříjemně připomíná tu, kterou používali Adolf Hitler nebo Benito Mussolini. Na Trumpovy problémy v mentální rovině už také pravidelně upozorňuje i jeho konkurent v boji o republikánskou nominaci Ron DeSantis (guvernér Floridy). Trump v New Hampshire v sobotu znovu během popisu interview s Viktorem Orbánem prohlásil, že v Bílém domě je Barack Obama. Obamu do Bílého domu umístil také v nedávném rozhovoru pro FOX nebo na setkání s voliči v Iowě. To samé během projevu ve Washingtonu. O Obamovi také řekl, že ho porazil ve volbách (to se nikdy nestalo, porazil Hillary Clinton).
Během projevu v Sioux City si Trump spletl stát, ve kterém se právě nacházel (Iowa vs Jižní Dakota). Bývalého prezidenta George W. Bushe si spletl s jeho bratrem Jebem Bushem. Donald také opakovaně tvrdí, že Maďarsko má společnou hranici s Ruskem + Orbána prohlásil za vůdce Turecka.
O Orbánovi mluví během každého veřejného vystoupení a snaží se Maďarsko dávat za příklad režimu, jaký by rád zavedl v USA. O kontrole médií, šikaně opozice, ovládnutí soudů nebo extrémně vysoké inflaci už mluvit ale zapomíná.

Pravidelně také vychvaluje Putina, Erdogana nebo Si Ťin-pchinga. Severokorejského diktátora Kima označil za mimořádně inteligentního vůdce, s nímž má skvělé vztahy a tvrdil, že Kim vede zemi s 1,4 miliardou obyvatel (tady si spletl Severní Koreu s Čínou).
Po útoku palestinských teroristů na Izrael označil Donald libanonské teroristické hnutí Hizballáh za velice chytré, o Hamásu mluvil několikrát jako o humusu (název jídla).

Po akci Hamásu Donald naprosto nesmyslně zaútočil na izraelského premiéra Netanyahua ve spojením s likvidací generála íránských revolučních garda Qasema Soleimaniho v roce 2020, protože se podle Donalda Izrael do akce nezapojil a pak si prý přisvojoval zásluhy (ve skutečnosti tehdy Izrael Američanům poskytl přímou podporu).
O Joe Bidenovi řekl, že svět žene do druhé světové války a prohlásil, že současný prezident pouští do USA teroristy kvůli Obamovi. Nedávno se svým fanouškům také pochlubil tím, že si uvědomil, že zkratka pro Spojené státy (US) je stejná jako slovo „us“ (my), zeptal se publika, zda je to už někdy napadlo a postěžoval si, že tohle jeho geniální zjištění média určitě neocení. Publikum také nadšeně informoval o tom, že vodoznak už se dnes dělá i na papír (je na všech oficiálních dokumentech nebo třeba bankovkách).

Trump často také blábolí, nedávno tak místo slova Marxisté použil slovo markers (fixy/značky) a nadšeně mluvil o podpoře, kterou mu prý vyjádřil Hannibal Lecter (vrah a kanibal z knihy/filmu Mlčení Jehňátek). Tady myslel představitele hlavní role, nicméně i toho si spletl zřejmě s Jonem Voightem, který ho podporuje, protože Anthony Hopkins mu nikdy podporu nevyjádřil.
Dr. Fauciho, který vedl americkou snahu v boji s Covidem, umístil do administrativy George Bushe. Fauci přitom hlavní část práce v tomto ohledu odvedl během působení Donalda Trumpa v Bílém domě a pokračoval pak po příchodu Joe Bidena.

Během rozhovorů s novináři také Trump často zapomíná na vlastní plány, které veřejně oznámil. Opakovaně popírá vlastní slova o útoku na mexické drogové kartely, snaze zavádět trest smrti pro pachatele trestných činů spojených s drogami, zákaz Islámu a podobně. Donald také svým fanouškům během projevu připomněl, že představitelům Kanady (NATO) řekl, že pokud by čelili útoku Ruska, nepomohl by jim. Výběr toho nej za poslední dny a týdny, který zveřejnila kampaň Rona DeSantise, si můžete pustit tady.

Napsat komentář

a25efed8 thumb1

Bolestivý taneček 🇧🇷

toddler crushed to death after grandfather runs over him in india video.jpg

Děda přejel vnuka 🇮🇳