na adrese

Policejní nakládačka 🇺🇸

10.prosince 2023, USA: Ve městě Westerville v Ohiu se vyšetřuje možná policejní brutalita během zatýkání 35letého Ernesta Fieldse, jenž měl v supermarketu Meijer ukrást sběratelské karty Pokémonů v hodnotě 679,59 dolarů (15 430 Kč). Fields měl odstranit bezpečnostní štítky na balíčcích karet a utekl manažerovi, který mu chtěl zabránit v opuštění obchodu. Následně se na parkovišti posadil na přední sedadlo v červeném Chevroletu Impala. Manažer ho při tom viděl a nahlásil to prvnímu zasahujícímu policistovi (jeho jméno bylo z hlášení vyškrtnuto). Ten informoval své kolegy a pokusil se podezřelého sám zadržet.

Fields se však zatčení vzpíral, snažil se utéct a byly na něj použity hmaty, chvaty, taser a pěsti do hlavy. V době, kdy na místo dorazili důstojníci Williams a Mueller, už Fields řval „promiňte“, ale stále kladl odpor. Podle policejní zprávy „ignoroval příkazy, aby si lehl na břicho a dal ruce za záda a nadále aktivně vzdoroval pokusům o zajištění tím, že paže tlačil pod tělo a snažil se převrátit.“

Fields byl převezen na ošetření do nemocnice, kde skončili i dva z policistů (jeden s krvácejícími škrábanci a druhý s otokem zápěstí). Karty Pokémonů byly nalezeny uvnitř Impaly a nacházely se tam i jiné, které vypadaly, že byly ukradeny z jiného neznámého místa. Policie také našla několik nádob, které obsahovaly bílý prášek a nyní se čeká na laboratorní testy. Fields policistům řekl, že to je kokain, zaměstnancům nemocnice Mount Carmel St. Ann’s Hospital zase sdělil, že užíval metamfetamin a fentanyl.

8.listopadu 2023 si měl u soudu Franklin County Common Pleas Court vyslechnout rozsudek v případu žhářství, ale nedostavil se a byl na něj vydán zatykač. Nyní mu k tomu přibyl útok na policistu (zločin čtvrtého stupně) plus možná nějaká obvinění ohledně drog.

Tohle video zachytil mimo službu zaměstnanec Nexstar Media Group, Inc., mateřské společnosti zpravodajství NBC4.

Napsat komentář

Tahle kradez auta nevysla thumb1

Neúspěšná ozbrojená loupež 🇪🇨

17 klic v jicnu nahled

17 klíč v jícnu 🇮🇶