na adrese ,

Komunita vs. kartel 🇲🇽

MEXIKO: Skupina obyvatel se v Texcaltitlánu v oblasti Tierra Caliente postavila ozbrojenému komandu z kartelu La Familia Michoacana, které se je snažilo vydírat. Nejméně 14 lidí zemřelo (10 bylo z kartelu), sedm lidí utrpělo střelná zranění a dva jsou nezvěstní. Mezi padlými zločinci byli i tři „prioritní cíle“ – regionální vůdce gangu Rigoberto De la Sancha alias Payaso a dva vysoce postavení zabijáci.

Konflikt se týkal pozemkových práv, což je běžná praxe zločineckých organizací, které nutí podnikatele nebo vlastníky pozemků k zaplacení jakési nelegální daně výměnou za to, že mohou vykonávat svou činnost. Mezi vzbouřenci bylo mnoho farmářů, kteří museli platit daň za každý čtvereční metr výsadby. Ke střelbě došlo po neúspěšném vyjednávání, během kterého se kartel pokusil zvýšit platby.

Oblast následně začaly hlídat bezpečnostní složky. Úřady dokonce obdržely zprávy o údajném přeskupení zločinecké skupiny s cílem znovu zaútočit na obyvatelstvo jako pomstu za smrt svého vůdce. Zatím však žádné reakci zločinců nedošlo.

Kartelu La Familia Michoacana se v regionu daří více než deset let, a to i navzdory větší síle jiných konkurenčních skupin, jako je například Jalisco New Generation Cartel (CJNG).

Napsat komentář

IMG 20231217 211444

Nenávistné komentáře na internetu 🇨🇿

IMG 20231218 093512

Castingový gauč v Indii 🇮🇳