na adrese

Policejní zásah proti zmrdovi Ramosovi 🇺🇸

24.května 2022, Texas, USA: Záběry z kamer na základní škole Robb v Uvalde, kterou vystřílel 18letý Salvador Ramos. Ten nejprve po předchozí hádce těžce zranil svou babičku střelou do obličeje, krátce na to se vydal směrem k Robb Elementary School, přičemž několik desítek metrů od školy havaroval. Po nehodě vstoupil kolem 11:30 místního času do areálu školy a o několik minut později vstoupil do budovy. Ještě před tím měl přes ulici vystřelit na dva přihlížející. Po vstupu prošel útočník dvěma chodbami a následně se zabarikádoval ve dvou třídách, ve kterých poté začal střílet na studenty i učitele. Ve třídách byl zabarikádován zhruba jednu hodinu, přičemž se zasahující policisté i přes naléhání přihlížejících rodičů žáků rozhodli budovu obklíčit a do třídy vstoupili a Ramose zlikvidovali až po přibližně sedmdesáti minutách. Na první zasahující policisty, kteří se krátce po vstupu útočníka do budovy dostali až ke dveřím jedné ze tříd, Ramos opakovaně vystřelil a policisté se proto rozhodli ustoupit.

Salvador Ramos zastřelil 21 lidí, z toho 19 dětí ve věku 9-11 let a dvě učitelky. Dalších 18 lidí včetně dvou zasahujících policistů zranil předtím než byl zastřelen jedním z příslušníků pohraniční hlídky.

17. a 20. května 2022, pár dní po svých 18. narozeninách, si Ramos legálně zakoupil dvě poloautomatické pušky v místním obchodě se zbraněmi. Fotografie zbraní sdílel několik dní před střelbou na své sociální sítě. Několik minut před střelbou odeslal přes Facebook zprávy, ve kterých oznámil, že se chystá zabít svoji babičku a na školu zaútočit. Podle Ramosova spolužáka měl být během dětství ve škole šikanován kvůli výraznému koktání a špatné finanční situaci jeho rodiny. Kvůli nedostatečné docházce nebyl schopen dokončit studium na místní střední škole, kterou navštěvoval, o čemž se měl mimo jiné pohádat v den útoku se svou babičkou (propuštěna z nemocnice měsíc po tragédii).

Napsat komentář

Hisachi Ouchi

Hisachi Ouchi 🇯🇵

nehoda Queens 1 1

Vážná nehoda dvou motorkářů s osobákem 🇺🇲