na adrese ,

Bigfoot 🇺🇸

USA: Chůze dvounohého hominida Bigfoota ve stabilizovaném záběru (bez třesu kamery). Video pořídili dne 20.října 1967 Roger Patterson a Bob Gimlin v lese u Bluff Creek v severní Kalifornii. Má jít o samici, která ležérní chůzí překonává hlinito-písčitou lokalitu. Film poskytuje jasný pohled na několik cyklů chůze. Dlouhá trať hlubokých stop, zanechaných v terénu, umožnila později (stejně jako v jiných případech) odvodit antropologům řadu informací o tomto tvorovi.

Mnozí označují záběry za podvod s odůvodněním, že jde pouze o člověka v kostýmu gorily. Zesnulý antropolog profesor Grover Krantz z Washingtonské státní univerzity byl přesvědčen o opaku, jelikož pohyby tvora na záběrech se podle něj výrazně liší od lidských. Dr. Jeff Meldrum, odborník zabývající se primáty, se zaměřil na prozkoumání délky rukou bigfoota z tohoto záběru. Zjistil, že běžně používaný index IM (což je číselný údaj získaný na základě porovnání délky končetin) neodpovídá lidskému indexu IM. Lidské ruce jsou výrazně kratší, než ruce tohoto bigfoota. Z jeho výzkumu vyplývá, že by bylo velmi složité, ne-li nemožné, aby na záběrech byl člověk v masce. Pokud by totiž člověk v masce nějakým způsobem prodloužil své ruce (např. velkými rukavicemi) změnil by se značně běžný poměr a jedinec v masce by měl viditelně delší předloktí v poměru k ostatním částem těla, což by působilo velmi nepřirozeně. V roce 1998 se štáb BBC pokusil vytvořit masku tak, aby v ní člověk vypadal jako bigfoot. V porovnání s originálními záběry bylo na první pohled zřejmé, že člověk v masce má podstatně kratší ruce, než bigfoot na záběrech z Bluff Creek.

Včera se objevilo nové video s údajným Bigfootem, které natočili manželé Shannon a Stetson Parkerovi u železniční tratě mezi městy Durango a Silverton v Coloradu.

Američané hlásí pozorování „bigfoota“ už od roku 1800, první fotografie oblétly svět v roce 1958. Jeho výška se odhaduje na 180 až 250 centimetrů. Měl by rovněž mít šedou, černou až červenou srst. Někteří lidé si myslí, že se jedná pouze o dosud neobjevený živočišný druh příbuzný známějšímu yettimu z Tibetu, jiné teorie tvrdí, že jde o potomka vyhynulého obřího primáta zvaného Gigantopithecus. Měl by žít na severozápadě USA a kanadské provincii Britská Kolumbie.

Napsat komentář

IMG 20230508 092831

Masová střelba v Texasu (update)🇺🇸

IMG 20231013 232052

Čečenský muslim bodal ve Francii 🇫🇷