na adrese ,

Masová střelba v Texasu (update)🇺🇸

6.května 2023, USA: U nákupního centra ve městě Allen, které leží asi 40 kilometrů od Dallasu, vystoupil z auta ozbrojený muž v taktické vestě a začal pálit na kolemjdoucí.

Stačil zabít osm lidí (včetně dětí, nejmladšímu byly tři roky), než ho zastřelil policista, který byl na místě původně kvůli jinému případu. Jméno důstojníka, kterého 26.června velká porota očistila od použití smrtící síly, nebylo na jeho žádost zveřejněno.

Dalších sedm osob ve věku 5 až 61 let skončilo po řádění 33letého útočníka Mauricia Garcii v nemocnici. Garcia měl u sebe tři zbraně a pět dalších bylo vytaženo z jeho auta. Všech osm zbraní koupil legálně. Při střelbě však použil jen pušku ve stylu AR-15. Na internetu sympatizoval s krajně pravicovým extremismem, ačkoli konkrétní motiv jeho zabíjení není jasný. Podle všeho se radikalizoval sám, propagoval ideologie bílé rasy, neonacistů a před útokem zveřejňoval nenávistné komentáře namířené proti ženám, Židům a menšinám. Během masakru měl na sobě taktickou vestu s nášivkou „RWDS“ („Right Wing Death Squad“) a jeho tělo potetováno fašistickými symboly včetně blesků SS a velké svastiky.

Garcia v předchozích letech pracoval jako hlídač pro nejméně tři společnosti, u kterých absolvoval výcvik se střelnými zbraněmi. Neměl žádnou kriminální minulost a před útokem žil v motelu. V červnu 2008 vstoupil do americké armády, ale nikdy nedokončil základní výcvik: po třech měsících byl propuštěn kvůli obavám o duševní zdraví. Protože se jednalo o spíše o administrativní než o represivní propuštění, nebylo zaznamenáno v registru National Instant Criminal Background Check System, který zamezuje prodej zbraní potenciálně nebezpečným osobám.

Napsat komentář

ssstwitter.com 1697146903474 thumb1

Záchranná akce izraelské speciální jednotky 🇮🇱🇵🇸

IMG 20231013 173938

Bigfoot 🇺🇸