na adrese ,

Káry budoucnosti

🇩🇪 Mercedes-Benz Avatar (66,9 mil. Kč)

Jde o koncept automobilu představený v roce 2020 na veletrhu CES v Las Vegas. Plně autonomní vozidlo vzniklo ve spolupráci s tvůrci filmu Avatar. Světla v interiéru i exteriéru pak mění barvy podle emocí řidiče. V zadní části se nachází 33 klapek, které mění barvy například při brždění (svítí červeně). Na kolech se nachází světelné proužky, které mění barvu podle rychlosti nebo srdečního tepu řidiče. Interiér je vyroben z kompletně recyklovaných materiálů Zatím vzniklo pouze několik prototypů.

🇫🇷 Renault Trezor 2030 (69,1 mil. Kč)

Dvoumístné elektrické sportovní kupé do kterého se leze přes vyklopenou vrchní část kabiny. Řidič sedí za malým hranatým volantem obklopen několika OLED displeji a ven se dívá přes červené sklo. Na délku měří 4,7 metru a široký je téměř 2,2 metru, výška však dosahuje pouze 1080 milimetrů. V dlouhé kapotě jsou otvory, které slouží k chlazení akumulátorů – vůz si je sám otevírá či zavírá podle toho, jak je zrovna potřeba.

🇬🇧 Rolls-Royce 103EX (62,5 mil. Kč)

Automobilka Rolls-Royce Motor Cars představila v Londýně svou vizi luxusního automobilismu v rámci projektu VISION NEXT 100. Model 103EX je vůbec prvním vizionářským vozem (neboli „vision vehicle“) v celé historii této luxusní značky. Vozidlo má nabídnout nekompromisní cestování v přepychu a bez nutnosti řízení – o to se postará umělá inteligence zvaná Eleanor.

🇮🇹 Lamborghini GT 2024 (31,2 mil. Kč)

Lambo V12 Gran Turismo je jednomístný speciál s hybridním pohonem. Je speciálně navržený pro hráče série Gran Turismo. O pohon se stará hybridní ústrojí z modelu Lamborghini Sián FKP 37, konkrétně tedy kombinace atmosférického dvanáctiválce a elektrického ústrojí využívajícího místo baterií kondenzátory.

Napsat komentář

Vunlag8sgfQ

Smrt trash-streamera 🇧🇾

YouCut 20231126 230928048 thumb1

Zřícená zeď 🇨🇳